El Hizjra

Sinds 1987 levert El Hizjra in Amsterdam, voor Amsterdammers en binnen Nederland an sich langs meerdere lijnen een belangrijke bijdrage aan de kennis over en begripsvorming van de Arabische kunst en cultuur. El Hizjra toont hiermee bovendien de (klein)kinderen van migranten uit het Arabische cultuurgebied hoe mooi, rijk en veelzijdig de cultuur van hun (voor)ouders is en hoe groot de kracht van het woord kan zijn. Zo vormt El Hizjra een artistieke brug tussen culturen.

Mijn artikelen voor al.arte.magazine vormden ook de brug naar de Amsterdamse stichting El Hizjra, een literaire organisatie gericht op kleurrijk talent.

Bekroonde poëzie
Ik kende El Hizjra zelf van de jaarlijkse El Hizjra Literatuurprijs, de literaire springplank voor o.a. Abdelkader Benali, Mounir (Monique) Samuel, Mohammed Benzakour, Murat Isik en Said El Haji. Drie keer op rij, in 2010, 2011 en 2012, mocht ik de Aanmoedigingsprijs ontvangen voor mijn poëzie in de categorie 26+. Mijn inzending van 2010 verscheen in de destijds door uitgeverij Van Gennep uitgegeven literaire bundel met de inzendingen van de winnaars van die edities: ‘Het leed van Hedda’. In 2015 behaalde ik een finaleplaats met mijn poëzie. Het gedicht in kwestie staat in de door Uitgeverij Jurgen Maas uitgegeven overzichtsbundel van de Literatuurprijs 2013-2015, getiteld ‘De kleur geel’.

Freelancer
Sinds eind 2015 zet ik mij regelmatig in voor El Hizjra als redacteur en fondsenwerver. Dat heeft tot dusver geresulteerd in de samenstelling, redactie en coördinatie van drie literaire bundels, de projectcoördinatie van het eerste half jaar van het educatieve literaire jongerenproject Radicaal Schrijven, allerhande projectassistentie, veel aan El Hizjra gerelateerd redactiewerk en het schrijven van de nodige subsidieverzoeken.

 

 

 

 

 

 

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close